اخبار دفتر

پنجاه و دومین جلسه کارگروه ملی مدیریت پسماندبرگزار شد

پنجاه و دومین جلسه کارگروه ملی مدیریت پسماندبرگزار شد

پنجاه و دومین جلسه کارگروه ملی مدیریت پسماندها به ریاست دکتر «علی سلاجقه»، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست و با حضور مسئولان ارشد دستگاه‌های عضو کارگروه روز چهازشنبه 10 مرداد در محل سالن جلسات حوزه ریاست سازمان برگزار شد.
پنجاه و دومین جلسه کارگروه ملی مدیریت پسماندها  به ریاست دکتر «علی سلاجقه»، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست و با حضور مسئولان ارشد دستگاه‌های عضو کارگروه روز چهازشنبه 10 مرداد در محل سالن جلسات حوزه ریاست سازمان در دو بخش تشکیل شد ، نخست بررسی چالش‌ها و تصمیم‌گیری برای رفع موانع ساماندهی مدیریت پسماند استان مرکزی با تمرکز بر مدیریت پسماندهای صنعتی و ویژه و ارائه گزارش و چالشها توسط اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی و در بخش دوم ااحصاء و رفع موانع ساماندهی نخاله‌های ساختمانی و پسماندهای عمرانی در کشور مورد بحث قرار گرفت.

در بخش نخست جلسه آقای یوسفی مدیر کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گزارشی از وضعیت مدیریت پسماند در استان مربوطه ارائه نمودند و اظهار داشتند: میزان تولید پسماند عادی در استان ۹۰۰ تن در روز پسماند عفونی ۷ تن در روز است و با وجود فعالیت تعداد ۳۰۰۰ واحد صنعتی در استان میزان پسماند ویژه و صنعتی ۹۹۸۱۵۵ تن در سال میباشد. همچنین تعداد شرکتهای وارد کننده پسماند ۱۲ شرکت و تعداد سایت امحاء پسماند ویژه صنعتی به روش زباله سوز یک مورد است. ما به دنبال ایجاد سایت جدید برای امحاء پسماندهای ویژه صنعتی هستیم کار مطالعات مکانیابی به اتمام رسیده بین سه گزینه نهایی یک محل نقطه واقع در سمت شمالی استان ( محدوده زرندیه ) به عنوان مکان نهایی مدنظر قرار گرفت در ادامه موضوع تملک زمین برای دفن پسماندها و لزوم برنامه ریزی مدیریت شهری به واسطه محل های تخصیصی به منظور اجرای برنامه های بلند مدت توسط جناب آقای اسدی معاون استاندار استان قید گردید.

در دستور جلسه دوم آقای ثامنی مدیر کل دفتر مدیریت پسماند گزارشی از مشکلات ناشی از عدم مدیریت نخاله‌های ساختمانی تکالیف قانونی دستگاهها ارائه نمودند و خواستار توجه ویژه مدیران مربوطه به حل مشکلات و ساماندهی نخاله های ساختمانی بویژه نخاله های ناشی از تخریب ساخت و سازهای غیر مجاز در خارج از شهرها و روستاها شدند آقای غلام پور پژوهشگر مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی حل مشکل نخاله های ساختمانی را با لحاظ شناخت کامل از وضعیت موجود و همچنین ترکیب نخاله های ساختمانی ذکر کردند.

در پایان دکتر سلاجقه با اشاره به اینکه زباله های ساختمانی امروز چهره شهرها را ناهمگون کرده است و این مساله باید به صورت شایسته برای مردم کشور مدیرت شود. چرخه پسماند و نخاله های ساختمانی باید از ابتدا تا انتها مدیریت شود و ما در برخی از نقاط در اطراف شهرها شاهد هستیم که نخاله‌های ساختمانی منجر به دره‌زایی و کوه‌زایی شده است و این انباشت ناخواسته در طبیعت انجام می‌گیرد و خیلی از این انباشت‌ها رانش‌های مصنوعی ایجاد می کند و این اگر مدیریت نشود می تواند بحران ایجاد کند. سلاجقه اظهار داشت: باید یک کارگروه در برنامه هفتم تشکیل شود و بتوانیم این مساله را مدیریت کنیم. ما از لحاظ علمی این توانایی را داریم و در این زمینه می توانیم با استفاده از ظرفیت دانشگاهی نقشه جامع نخاله های ساختمانی کشور را ایجاد کنیم.

بيشتر